Lehto-projekti, Tammiston päiväkoti, Naantali, 2023

Tänä syksynä sain mahdollisuuden työskennellä Naantalin kaupungin projektitaiteilijana Tammiston päiväkodissa. Työskentelin yhdessä viskareiden kanssa lehto-teeman parissa. Aloitimme projektin vierailemalla Tamminiemen lehdossa ja lähimetsissä. Tutkimme yhdessä minkälainen metsä lehto on, minkälaisia puita ja kasveja ja muita asukkaita sieltä löytyy. Löysimme suuria tammia, kieloja ja saniaisia, kuuntelimme lintujen ääniä ja tapasimme metsän hyönteisiä. Lapsilta tulikin oivaltavia havaintoja: lehto on koti todella monelle. Projektin aikana tutustuimme myös useisiin erilaisiin kuvataiteen tekniikoihin: hiili- ja tussityöskentelyyn, guassimaalaukseen sekä savi- ja kipsitöihin. Työstimme monimuotoisuuden teemaa monimuotoisin välinein. On ollut ihana tehdä tätä projektia. Kiitokset Tammiston päiväkodin viskareille, jotka ovat innokkaasti ja luovasti taiteilleet koko projektin läpi. Kiitokset myös Tammiston päiväkodin mahtavalle henkilökunnalle: teidän kanssanne on ollut ihana työskennellä. Kiitos vielä Naantalin projektitaiteilija- koordinaattorille Heidi Häyrylle sujuvasta yhteistyöstä ja mahdollisuudesta osallistua hankkeeseen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *